Начало

Подкатегории

 • картини живопис
 • Академия за рисуване
 • За мен
  Вили Костова е художник, който живее в гр. Благоевград.
  Твори в сферата на маслената живопис. Обича да рисува цветя, натюрморти и пейзажи. Стила й е импресионистичен. Използва и комбинира различни техники, за да пресъздава всичко красиво, което я вдъхнови.
  Завършва гимназия с разширено обучение по изобразително изкуство в НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Благоевград, бивша Солунска, като продължава художественото си образование с педагогическа насоченост в ППИ "Св. Иван Рилски" - гр. Дупница, дипломира се като учител по ТОИИ.
  Рязко сменя посоката си след като завършва икономическо образование и до преди няколко години работи в сфера далеч от изкуството.
  В края на 2011 г. започва да изучава иконописта и в продължение на две години изобразява Божествените Свети ликове.
  На 10 януари 2018 г. се завръща към живописта.
  Първата й обществена проява като художник е самостоятелна изложба през септември 2018 г.
  Следват 16 общи изложби, втора самостоятелна изложба "Цветница" и трета самостоятелна изложба "Изобилие". През декември 2023 г. е открита четвъртата й самостоятелна изложба "Да рисуваш красотата", която всъщност е и 20-та юбилейна.
  Картините на Вили Костова са притежание на почитатели на изкуството й, които живеят както в България, така и в редица други държави.
  Желанието й е да радва хората със своето цветно изкуството. Вдъхновява ги да вярват в собствените си сили и възможности като опитат вълшебството на рисуването заедно с нея в курсовете, които организира.

Налични са 250 продукта.

Показани са 1-30 от общо 250 артикул(а)

Активни филтри