За мен

Вили Костова е художник, който живее в гр. Благоевград.
Твори в сферата на маслената живопис. Обича да рисува цветя, натюрморти и пейзажи. Стила й е импресионистичен. Използва и комбинира различни техники, за да пресъздава всичко красиво, което я вдъхнови.
Завършва гимназия с разширено обучение по изобразително изкуство в НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Благоевград, бивша Солунска, като продължава художественото си образование с педагогическа насоченост в ППИ "Св. Иван Рилски" - гр. Дупница, дипломира се като учител по ТОИИ.
Рязко сменя посоката си след като завършва икономическо образование и до преди няколко години работи в сфера далеч от изкуството.
В края на 2011 г. започва да изучава иконописта и в продължение на две години изобразява Божествените Свети ликове.
На 10 януари 2018 г. се завръща към живописта.
Първата й обществена проява като художник е самостоятелна изложба през септември 2018 г.
Следват 16 общи изложби, втора самостоятелна изложба "Цветница" и трета самостоятелна изложба "Изобилие". През декември 2023 г. е открита четвъртата й самостоятелна изложба "Да рисуваш красотата", която всъщност е и 20-та юбилейна.
Картините на Вили Костова са притежание на почитатели на изкуството й, които живеят както в България, така и в редица други държави.
Желанието й е да радва хората със своето цветно изкуството. Вдъхновява ги да вярват в собствените си сили и възможности като опитат вълшебството на рисуването заедно с нея в курсовете, които организира.

Все още няма налични продукти

Останете на линия! Още продукти ще бъдат показани тук, когато бъдат добавени.